UMBILICAL


TEATRE DE TEXT.

Traspassar els límits, oblidar les normes i ser feliç. Potser l'amor ja no exigeix el concepte "renúncia". Quant esforç requereix l'amor? I la llibertat? On acaba la d'una i comença la de les altres?

Obra estrenada i resident a la Nau Ivanow.

Maig 2017

                            


Propers bolos

  • NOVEMBRE 2017 | Dissabte 3 | 20.30h | Festival Mostra't |  Parc Sandaru de BARCELONA
  • OCTUBRE 2017 | De dijous 28 a diumenge 15 Novembre | Teatre Àtic 22 Tantarantana de BARCELONA
  • SETEMBRE 2017 | Dissabte 16 | 21h | Teatre Kaddish del PRAT DE LLOBREGAT

 

Sense filtres, amb comunicació…i amb confiança.

30/09/17 · Teatre Barcelona · Betty Enguix

 

 

Una petita mostra de testimonis revolucionaris.

Judit Martínez | Crítiques Culturals | 02/10/17

 

 

Premsa

Un text molt ben tractat que ens fa molt real la situació plantejada i que ens fa comprendre i acceptar com a “normal” una concepció diferent del que sempre ens han explicat que és l’amor, la vida en parella i la relació d’amistat. Una proposta que ens ha agradat molt, ja que traspassa de lluny la comèdia, per entrar en temes força profunds, sobre l’amistat, l’amor, la relació de la parella, la fidelitat de la parella i la llibertat sexual acceptada per totes les parts implicades. Una narració que ens fa reflexionar molt sobre les barreres que ens hem formatentre tots, en la concepció d’on pot arribar l’amor en l’ampli sentit de la paraula.


27/05/17 Imma Barba i Miquel Gascón

Voltar i voltar

 

 

La monogàmia i l'heteronormativitat a examen en Umbilical. Aquesta obra de teatre té tot el que ens agrada: Poliamor, gelosia, ITS, llibertat, relacions, preservatius, un repàs al patriarcat i l'heteronormativitat, sexe ... Una de les coses més importants que la dramaturga vol aconseguir amb aquesta obra és "evitar que el Poliamor es converteixi en una excusa per tenir relacions superficials, en què tot hi val i cada una es mira el seu melic. Perquè "no, les no-monogàmies van de moltes coses menys d'això".

 

 

 


28/09/17 Jordi García

Estoy bailando

Sense filtres, amb comunicació…i amb confiança: Sense filtres. Podem veure a una amic o amiga de fa 10 anys sense els fitres que s’han anat construint al llarg del temps? Podem canviar aquets filtres i descobrir una nova relació? Què passa quan ens obrim a noves situacions, a noves possibiltiats? A escena, un exemple.  Moments on l’expressió corporal ha sigut l’única protagonista, i que ho deien tot. Molt ben trobats, molt bonics. Hi ha escenes divertides i ben jugades, amb complicitat amb el públic i que han omplert la sala de rialles.

 

 


30/09/17 Betty Enguix

Teatre Barcelona


Una petita mostra de testimonis revolucionaris: Malgrat que pugui semblar una idea estranya, des de la naturalitat dels personatges pretenen normalitzar una còmica sinceritat en el dia a dia del grup. Umbilical és divertida, veritable i juga entre la ficció i les noves realitats socials per refrescar els temes de textos teatrals. Sigui com sigui, aquesta mostra íntima és un entreteniment sincer i d’allò més pròxim.

 

 

 


02/10/17 Judit Martínez

Crítiques Culturals

És una obra divertida, distreta i amb moments divertidíssims però sobretot molt real, molt natural i que fa allò que tant ens agrada i molesta a parts iguals: obrir debat sobre un tema que és molt més tabú del que creiem. Tothom us veureu reflectits en la història d'una parella que ha arribat a un punt d'inflexió en la seva relació i que ha de prendre una decisió que pot canviar-ho tot per a bé o per a mal. És el poliamor una invenció o pot realment salvar la parella? I si descobreixes matisos de la teva pròpia sexualitat que ni coneixies?

 

06/10/17 Enric Zapatero

CromosomaX

 

 

De sobte, surt algú que té el coratge de tocar temes dels quals no ens atrevim prou a parlar, o a conéixer, però que ens produeixen si més no curiositat. El poliamor, pujat a l'escenari, ho fa tot més entenedor, més proper, més humà. Felicitats a tot l'equip i a la directora, Laura Giberga, per deixar-me marxar del teatre plena de preguntes i amb
gana per cercar les respostes dins meu.

 

 

 

 

 

9/10/17 Anna Sabaté

 

 


Els tres actors d'Umbilical, Omar PugaAnn Perelló i Sergio Vega broden les seves respectives interpretacions. Umbilical aconsegueix que entrem en la dinàmica i el procés dels personatges durant tot el procés d'adaptació d'una relació monògama a la nova relació no monògama.


13/10/17 Susana

Ambiente G