Per fi estrenem PRESES!

Encara que ja s'han exhaurit les entrades del bolo de Preses del mes de Març al Teatre Artesà del Prat de Llobregat, encara podeu venir a veure'ns al Tantarantana del 27 de Febrer al 15 de Març. Els divendres farem col·loqui amb la presència de persones enteses en el tema perquè la vostra curiositat sigui atesa com cal. 

 

 

Ens endinsarem a la repressió franquista que van patir les dones. Molts convents com el de l'obra van ser habilitats com a presons per instruir i moralitzar "dones esgarriades" i "rojas". Patriarcat en estat pur on dones sense una feina per alimentar la seva família i amb els seus homes afusellats, no tenien més remei que robar als camps, fer estraperlo o prostituir-se, activitats il·legals que un dia o altre les portarien a presó.

 

 

Elles són preses polítiques jutjades com a delinqüents comunes i expulsades de la seva civilització amb l'únic suport del col·lectiu desemparat de dones ara salvatges. Eren dones fortes i si no ho eren, s'hi van tornar.

 

Inspirada en els llibres Les dones del Prat i la repressió franquista, d'autors pratencs com Joan Montblanc i Marga Gómez (basada en experiències de la Colònia Americana del Prat de Llobregat i la presó de dones de Barcelona -actual edifici d'El Corte Inglès de Diagonal-) i Dones entre reixes, de Neus Ribas (preses del Baix Llobregat).